De Kaart - À la Carte

VOORGERECHTEN – LES ENTRÉES – STARTERS - VORSPEISE.

 

 

*Kalfshersenen – Cervelle de Veau – Vailbrain - Kalbshirn

 

2 x Kalfshersenen – kalfstong -  knolselder – augurk – tartaarsaus

2 x Cervelles de veau – langue de veau –  céleri rave - cornichon – sauce tartare

27.00

 

*Eendenlever – Foie de canard – duck liver – Ente leber

 

Eendenlever – rabarber – framboos - geconfijte citroen - peperkoek

Foie de canard – rhubarbre - framboise – citron confit – pain d’épices

25.00

 

*Kreeft – Homard – Lobster – Hummer.

 

Oosterscheldekreeft – couscous – granaatappel – avocado – komkommer – appel

Homard de l’Escaut oriental – couscous – grenade – avocat – concombre – pomme

34.00

 

*Asperges – Asperges – Asparagus – Spargel.

 

Asperges – garnalen – ei - tarwegras

Asperges – crevettes – œuf – herbe de blé

28.00

 

* Iberische ham – Jambon Ibérique – Iberian ham – Iberishes Schinken.

 

Jamón Ibérico bellota – groentepickles – kruidensla.

Jamón Ibérico bellota – pickles de légumes – salade d’herbes

28.00

 

*Diepzeekreeftjes – Langoustines – Langoustines – Kaisergranat

 

Diepzeekreeftjes- asperges – ganzenlever – lamsoor – truffelvinaigrette

Langoustines – asperges – foie d’oie – lavande de mer – jus de truffles

38.00

 

VISGERECHTEN – LES POISSONS – SEAFOOD - FISCHGERICHTE.

 

 

*Koolvis – Lieu Noir – Coalfish - Kohlfish

 

Koolvis – tomaat – boontjes – olijf - citroen

Lieu noir – tomate – haricots – olive – citron

23.00

 

Makreel – Maquereau – Mackerel - Makrele

 

Makreel – kruisbes – venkel – bataat

Maquereau – groseille à maquereau – fenouil – patate douce

22.00

 

Rog – Raie – Ray – Roche

 

Rog – kappertjes – tomaat – artisjok – aardappel – peterselie

Raie - câpres – tomate – artichaut –pommes – persil

30.00

 

Zeebaars – Bar – Seabass – Wolfsbarsch

 

Zeebaars – diepzeekreeft- risotto – tuinkruiden

Bar – langoustine – risotto – fines herbes

38.00

 

 

 

 

 

 

 

VLEES, GEVOGELTE – VIANDES, VOLAILLES – MEAT, POULTRY –

 FLEISCH, FEDERWILD

 

 

* Kalf – Veau – Veal – Kalb

 

Zwezerik – artisjok - limoen

Ris de veau – artichaut – citron vert

32.00

 

Kalf – erwt – kropsla - dooierzwam – ui – spek

Veau – petits pois – laitue - girolles – oignon – lard

35.00

 

 

 

Keuze aan de kaart van dinsdag tot en met vrijdagmiddag.

Choix à la carte de mardi jusqu’au vendredi midi inclus.

 

Door onze zorg uitsluitend verse producten te verwerken kan het gebeuren dat sommige ingrediënten of gerechten niet beschikbaar zijn.

Hiervoor onze verontschuldigingen.

Notre souci est de n’employer que des ingrédients frais. Il se pourrait que certains plats ne soient pas toujours disponibles,

 nous vous prions de nous en excuser.

Onze gerechten kunnen volgende ingrediënten bevatten, breng ons voor aanvang van de maaltijd op de hoogte van eventuele allergieën.

 

1. Glutenbevattende granen, namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen, met uitzondering van:

  • glucosestroop op basis van tarwe, met inbegrip van dextrose;
  • maltodextrinen op basis van tarwe;
  • glucosestroop op basis van gerst;
  • granen die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.

 

2. Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.

 

3. Eieren en producten op basis van eieren.

 

4. Vis en producten op basis van vis, met uitzondering van:

  • visgelatine die wordt gebruikt als drager voor vitamine- of carotenoïdenpreparaten;
  • visgelatine of vislijm die wordt gebruikt als klaringsmiddel in bier en wijn.

 

5. Aardnoten en producten op basis van aardnoten.

 

6. Soja en producten op basis van soja, met uitzondering van:

  • volledig geraffineerd(e) sojaolie en -vet;
  • natuurlijke gemengde tocoferolen (E306), natuurlijk D-alfa-tocoferol, natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat en natuurlijk D-alfa-tocoferolsuccinaat van soja;
  • fytosterolen en fytosterolesters van plantaardige oliën van soja;
  • plantenstanolesters geproduceerd uit sterolen van plantaardige oliën van soja.

7. Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose), met uitzondering van:

  • wei die wordt gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten;
  • lactitol.

 

8. Noten, namelijk amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylus avellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale), pecannoten (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), paranoten (Bertholletia excelsa), pistachenoten (Pistacia vera), macadamianoten (Macadamia ternifolia) en producten op basis van noten, met uitzondering van noten die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.

 

9. Selderij en producten op basis van selderij.

 

10. Mosterd en producten op basis van mosterd.

 

11. Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.

 

12. Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan SO 2 moeten worden berekend voor producten die worden voorgesteld als klaar voor consumptie of als weer in de oorspronkelijke staat gebracht volgens de instructies van de fabrikanten.

 

13. Lupine en producten op basis van lupine.

 

14. Weekdieren en producten op basis van weekdieren.

Restaurant ‘t Overhamme          Brusselsesteenweg 163, 9300 Aalst                                      overhamme@skynet.be         053 77 85 99