Wijn

 

 

Minstens even belangrijk als het bord is hetgeen wat onder de kurk vandaan komt. De ruim 4000 flessen tellende kelder is het resultaat van honderden proeverijen,occasionele wijnreizen, maar vooral van een jarenlange vertrouwensband, opgebouwd met enkele leveranciers die ons telkens opnieuw hebben weten te verrassen met hun ontdekkingen.

 

Mensen die niet meer de platgetreden paden bewandelen maar tot in de verste uithoeken op zoek zijn gegaan naar begeesterde en vernieuwende producenten die terroir, typiciteit en autenticiteit hoog in het vaandel dragen.

 

Bij de samenstelling van ons 300 referenties tellende kelderboek hebben wij getracht zoveel mogelijk informatie mee te geven die het huwelijk tussen glas en bord ten goede komen.

Buiten de obligate gegevens als land van herkomst, wijnstreek,kwaliteitsniveau en wijnjaar,vermeldt het eveneens,waar nodig,de naam van de wijngaard,de producent,gemeente en samenstelling.

 

Waar traditioneel veel wijnkaarten beginnen met Frankrijk (dat uiteraard ook hier nog het leeuwenaandeel heeft)staan bij ons Italië naast Spanje op kop,twee wijngrootheden die hun gemeenschappelijke buur op veel gebieden hebben bijgebeend en zelfs overklast.

Er zijn de superieure Duitse rieslings van mineralig droog, tot super mollig of Oostenrijk dat zijn “antivries” affaire lang  tegen zich heeft gehad maar ondertussen schitterende wijnen is gaan produceren.

 

Van de “overzeese” flessen speelt enkel Zuid-Afrika nog een rol van betekenis, Australië, de U.S.A., Nieuw-Zeeland en Chili hebben gedeeltelijk of volledig de baan moeten ruimen voor een aanbod dat we met verloop van tijd volledig Europees willen maken.

Om de keuze wat eenvoudiger of sneller te maken kan er worden geopteerd voor het menu met aangepaste wijnen of er kan een keuze worden gemaakt uit “Onze Favorieten”, een selectie van recente ontdekkingen die wordt aangepast naar gerechten en seizoen.

 

Bij ons zie je de seizoenen in het glas passeren!

Restaurant ‘t Overhamme          Brusselsesteenweg 163, 9300 Aalst                                      overhamme@skynet.be         053 77 85 99